latinica  ћирилица
20/01/2017 |  20:05 | Аутор: РТРС

Црнадак честитао Трампу преузимање дужности

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак током сусрета са амбасадором САД у БиХ Морин Кормак упутио је честитке новоизабраном предсједнику САД Доналду Трампу у име БиХ поводом преузимања дужности, а новој америчкој администрацији пожелио успјешан четворогодишњи мандат.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

Црнадак и Кормакова на састанку у Сарајеву констатовали су да ће САД наставити да пружају снажну подршку економском развоју БиХ, борби против корупције, као и процесу европских интеграција БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

"Као земља која је најзаслужнија за Дејтонски споразум и која поштује дејтонско уређење БиХ, Републику Српску и Федерацију БиХ, сва три конститутивна народа, као и сваког појединца у БиХ, увјерен сам да ће САД и нова администрација на челу са предсједником Трампом наставити да пружају снажну подршку реформама и бољем животу свих људи у БиХ", рекао је Црнадак.

Он је нагласио да су САД важан партнер за БиХ и да се нада да ће у наредне четири године бити настављен развој добрих билатералних односа.

Извор: СРНА