latinica  ћирилица
20/01/2017 |  17:00 | Аутор: РТРС

Зидан: Нисам забринут за Роналда

Тренер Реал Мадрида Зинедин Зидан рекао је да уопште није забринут због нешто неефикасније игре фудбалера Кристијана Роналда у посљедњих неколико утакмица.
Зинедин Зидан - Фото: getty
Зинедин ЗиданФото: getty

Роналдо није постигао гол из игре у посљедње три утакмице, али је био стријелац из пенала у дуелу против Севиље. Његова неефикасност поклопила се са два узастопна пораза Реала, послије низа од 40 утакмица без пораза.

"Кристијано је добро. Можда је имао лош дан. Па шта? Он ће увијек бити играч који прави разлику. Изгубили смо неколико утакмица, али нема разлога за бригу. Ништа није сломљено. У ствари, можда је и добро изгубити двије везане утакмице, како би се подигли и изградили самопоуздање", рекао је Зидан.

Он је навео да Роналдо у посљедње вријеме не игра на својој позицији. Португалац је ове сезоне постигао 12 голова у првенству и има два мање од играча Барселоне Лионела Месија и Луиса Суареса.

"Против Севиље је био истурен, али његова омиљена позиција је на лијевом крилу и то се неће промијенити. Кристијано ће увијек бити предмет критика. Он је на то навикао", рекао је бивши француски репрезентативац.

Реал је први на табели са 40 бодова, бодом више али и утакмицом мање од Севиље, која га је побиједила прошле недјеље.

Роналдо је тада постигао гол из пенала за вођство, а Севиља је побиједила послије преокрета. Прије тога Реал је изгубио од Селте са 1:2 у Купу краља.

Медији и навијачи спекулишу да је наступ Реала на Свјетском клупском првенству прошлог мјесеца у Јапану утицао на лошије резултате у првенству.

"О томе уопште не размишљам. Као и у животу, ни у фудбалу не можете стално да побјеђујете. Сигурно је да ћете имати лоше дане, то морате да превазиђете и гурате напријед. То се догодило прошле године, преокренућемо ситуацију", рекао је Зидан.

"Не играмо лошији фудбал, само смо имали лоше дане које су наши противници у потпуности искористили. Све је у реду у свлачионици. Добра вијест је да нас чека нова утакмица у суботу, против Малаге и радујемо јој се", додао је Зидан.

Извор: Б92