latinica  ћирилица
20/01/2017 |  16:20 ⇒ 16:20 | Аутор: РТРС

Мареј: Ђоковићу је потребна пауза

Први тенисер свијета Енди Мареј написао је у колумни на Би-Би-Си да је веома изенађен раном елиминацијом Новака Ђоковића са Аустралијан опена и савјетовао га да узме одмор.
Џејми Мареј - Фото: Getty Images
Џејми МарејФото: Getty Images

Српски тенисер је већ у другом колу у Мебурну завршио поход на одбрану титуле, поразом од 117. играча свијета Дениса Истомина из Узбекистана.

"Наравно да смо сви изненађени испадањем Ђоковића. Играо је финале УС Опена, претходно је елиминисан у трећем колу Вимблдона и освојио Ролан Гарос. Гледајући те резултате, сваки тенисер би их прихватио, али када поставите високе стандарде, Новак је вјероватно разочаран. Међутим, посљедњих 18 мјесеци био је феноменалан", написао је Мареј.

Мареј сматра да је Ђоковићу неопходна пауза и да је нормално да у каријери у одређеном тренутку дође до пада.

"Тешко је да останеш у високом интезитету послије сваке недјеље, зато су појединци стално у врху годинама. Исти момци посљедњу деценију играју врхунски тенис и праве невјероватне ствари. Када се једном деси неуспјех, сви су шокирани и изненађени, али мислим да многи морају да имају разумјевања за то. Знамо колико је тешко да се задржи исти ниво игара", закључио је Британац.

Мареј је испадањем Ђоковића фаворит за трофеј у Мелбурну, пласирао се у осмину финала побједом над Американцем Семом Кверијем (6:4, 6:2, 6:4).

Извор: РТС