latinica  ћирилица
19/01/2017 |  21:20 | Аутор: РТРС

СП у рукомету: Французи и Македонци ремизирали за пролаз даље

Македонија и Исланд су потврдили пролазак у други круг Свјетског првенства у рукомету, пошто су у међусобном сусрету ремизирали. Коначан резултат је био – 27:27.
Свјетско првенство у рукомету (фото:media.rtl2.fr) -
Свјетско првенство у рукомету (фото:media.rtl2.fr)

Иако су Македонци имали побједу у рукама, на крају је Исланд ношен Елисоном и Карасоном (шест голова) успио да дође до вриједног ремија. Код Македонаца је очекивано најбољи био Кирил Лазаров са седам голова.

У групи Б је исто све ријешено, Француска је потврдила стопостотан учинак тријумфом над Пољском. Код Француза је био најбољи Нијокас са седам голова, док је Крајевски код Пољака постигао пет.

У групи А занимљив меч одиграли су између Руси и Бразилци, који су се борили за треће мјесто. Славили су Руси с 28:24, иако су на полувремену губили са 14:15.

Коначни поредак групе А је: Француска на првом мјесту, Норвешка на другом, трећа је Русија, четврти Бразил, пета Пољска, а посљедњи Јапан.

У другој утакмици овог ранијег данашњег програма, Тунис је одрадио посао против Анголе, славивши са 43:34. Тунис има четири бода и тренутно држи четврту позицију. Исланд је пети, с утакмицом мање и три бода.

Извор: Независне новине