latinica  ћирилица
19/01/2017 |  15:42 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

Ненад Крстић се враћа у Партизан! (ВИДЕО)

Искусни центар Ненад Крстић враћа се у Партизан послије 13 година, потврђено је за Б92 писање медија.
Ненад Крстић (Фото:cskabasket.com) -
Ненад Крстић (Фото:cskabasket.com)

Крстић се због тешке повреде у септембру повукао из кошарке, али је одлучио да помогне бившем клубу у тешком периоду.

Бивши НБА центар ће потписати уговор са црно-бијелима за симболичан износ, али остаје отворено питање да ли ће он моћи да игра ове сезоне јер има тешку повреду кољена. Нема сумње да му је један од мотива повратка у Партизан жеља да се пензионише у црно-бијелом дресу.

Био је у другом тиму најбољих рукија НБА лиге 2005, два пута у најбољем тиму Евролиге, те по три пута шампион тада СР Југославије и Русије.

Крстић има 33 године, у јуну прошлог љета је доживио повреду лигамената десног кољена као играч Анадолу Ефеса, због чега је пропустио цијелу сезону. Другог септембра се вратио тренинзима послије 445 дана паузе, али је брзо доживио нови пех, на тренинг кампу тима у Италији.

Крстић је рођен у Краљеву гдје је поникао у локалном Машинцу, а професионалну каријеру почео је у Партизану 2000. године. Послије четири сезоне у црно-бијелом дресу отишао је у НБА лигу гдје су га као 24. пика двије године раније изабрали Њу Џерзи Нетси.

Четири године је играо у предграђу Њујорка, након чега је три сезоне провео у Оклахома Сити Тандеру, те кратко био и у Бостон Селтиксима. У Европу се враћа 2011. и постаје члан ЦСКА, а послије три године прелази у Ефес.

Са репрезентацијом Србије је током десет година (2004-2014) био вицешампион Европе 2009. и свијета 2014. године.

Извор: Б92