latinica  ћирилица
19/01/2017 |  15:28 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Сњежне падавине омогућиле почетак сезоне скијања на Козари (ВИДЕО)

Обилне сњежне падавине претходних дана омогућиле су почетак сезоне скијања на Козари. Ову планину свакодневно посјети велики број љубитеља зимских спортова, а на располагању су им двије стазе са ски- лифтовима.
Козара:Скијање - Фото: СРНА
Козара:СкијањеФото: СРНА

Наредних дана у функцију ће бити пуштена и нова стаза у дужини од 900 метара са ски- лифтом типа „сидро“.

Козара је посљедњих дана омиљена дестинација многих љубитеља зимских спортова. Путеви су проходни, висина снијежног покривача на „крајишкој љепотици“ је 68 центиметара, температура око -5 степени, ски-стазе су добро припремљене. Скијаши су сагласни – услови за скијање на Козари су одлични. Како за искусне скијаше, тако и за почетнике.

"Ове године имамо скијалиште да се можемо похвалити, одлично скијалиште, нова стаза, дјечија је продужена. Има снијега, чекали смо га мало дуже, дошао је, што се мене тиче све је савршено", рекао је један од многоборјних посјетилаца и скијаш, Ненад Марјановић. 

Одлични услови обезбијеђени су за почетнике, а и оне који тек намјеравају да уче да скијају. Обучаваће их оспособљени инструктори.

"Направили су нову стазу, ново сидро има, урадили су добру бејби стазу, услови су одлични и за почетну обуку и за напредну", нагласио је инструктор скијања, Предраг Савић.

Козара постаје омиљена дестинација љубитеља зимских спортова из Приједора и околине, али и иностранства. Како кажу надлежни, за њих су обезбијеђени добри услови за скијање и боравак на „крајишкој љепотици“.

"У недјељу је било препуно, преко 3200 посјетилаца је било, сваки дан људи долазе да се скијају да се санкају. Морам рећи да је комуникација, без обзира на обилне сњежне падавине, стално била проходна за Мраковицу и да су паркинзи били очишћени", истакао је директор Националног парка „Козара“ Драган Рончевић.

Наредних дана са радом ће почети и новоизграђена, трећа стаза на Козари, а скијање је на једној од освијетљених стаза омогућено и у вечерњим терминима, и то свакодневно.