latinica  ћирилица
19/01/2017 |  14:45 ⇒ 22:34 | Аутор: РТРС

У петак облачно

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује облачно вријеме, јутарња температура ваздуха биће од минус десет до минус четири, а највиша дневна између минус шест и минус један степен Целзијусов, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

На југу ће бити најмања јутарња температура ваздуха од минус један до четири, а дневна од пет до девет степени Целзијусових.

Ујутро ће бити хладно уз умјерен до јак мраз, облачно на сјеверу и истоку, те котлинским предјелима, гдје се очекује и локална магла.

Током дана у котлинским предјелима, те на сјеверу и истоку биће претежно до потпуно облачно. На сјевероистоку и југозападу биће промјењиво уз сунчане периоде, а на југу сунчано и угодније.

Вјетар ће бити слаб источног и сјевероисточног смјера. У Херцеговини слаба бура.

Данас је у БиХ облачно са слабим снијегом, саопштено је Федералног хидрометеролошког завода.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус 12, Чемерно и Хан Пијесак минус осам, Калиновик, Иван-седло и Купрес минус седам, Мраковица, Градачац и Соколац минус пет, Мркоњић Град, Гацко и Сарајево минус четири, Рибник, Шипово, Бихаћ, Бугојно, Јајце и Сребреница минус три степена Целзијусова.

Рудо, Невесиње, Бањалука, Добој и Зеница минус два, Србац, Фоча, Бијељина, Приједор, Сански Мост, Тузла и Зворник минус један, Вишеград и Ливно нула, Дрвар један, Билећа и Мостар пет, Чапљина седам, док је у Неуму, Стоцу и Требињу измјерено осам степени Целзијусових.

Извор: СРНА