latinica  ћирилица
19/01/2017 |  13:51 | Аутор: РТРС

Ђоковић изгубио 1955 бодова

Новак Ђоковић направио је корак уназад у борби за прво мјесто на АТП листи, елиминацијом у другом колу Аустралијан опена изгубио је 1955 бодова.

Уколико Енди Мареј стигне до финала и одбрани бодове, Британац ће додатно увећати актуелну предност која тренутно износи скоро 2.000 бодова.

Ђоковић је прије почетка сезоне планирао само четири турнира у прва три мјесеца 2017, одбранио је Доху, а пред њим је сад пауза све до 9. марта.

Крајем трећег мјесеца године на програму су Мастерси у Индијан Велсу и Мајамију, гдје Ђоковић такође брани титуле. У наставку сезоне Новак на нове бодове може рачунати у Монте Карлу гдје је прошле сезоне елиминисан у другом колу, а након тога брани Мадрид.

Прву шансу да Мареју директно одузме бодове имаће на Мастерсу у Риму, гдје га је прошле године Британац савладао у финалу. Послије Италије мора да одбрани Ролан Гарос, гдје се реванширао Британцу, а онда слиједи напад на Вимблдон, гдје такође може да освоји већи број бодова због пораза од Сема Кварија у трећем колу прошле сезоне.

С друге стране, Мареј брани финале АО, након чега има прилику да скупља поене на Индијан Велсу и Мајамију гдје је у 2016. губио у трећем колу, те у Монте Карлу гдје брани полуфинале.

Извор: Агенције