latinica  ћирилица
19/01/2017 |  12:35 ⇒ 12:56 | Аутор: РТРС

Љепоте Фоче виђене фото апаратом Радојице Ћосовића (ВИДЕО)

"Сјећања фотографа луталице - посвећена младима духом" изложба је фотографија фоторепортера и телевизијског сниматеља Фочака Радојице Ћосовића, насталих у протеклих двадесетак година.
Радојица Ћосовић - Фото: РТРС
Радојица ЋосовићФото: РТРС

Аутор је овом изложбом, у оквиру манифестације Јануарске духовне и културне свечаности у Фочи, представио мотиве суживота човјека и природе у овом једном од најатрактивнијих крајева свијета по природном и културно-историјском насљеђу.

На фотографијама, између осталих, мотиви Зеленгоре, Маглића, Волујака који представљају живот најчешће човјечијем оку недостижан. У томе и јесте драж што је аутор фотографијом успио и са предјела на надморској висини од 1.500 метара и више, да их учини видљивима публици која не залази тамо гдје може појединац и објектив камере, чуло се на отварању изложбе.

Посјетиоци истичу да је аутор уложио много труда и рада да би начинио овакве фото документе. Такође, сматрају да је потребно организовати више сличних изложби, јер се Фоча може поносити својим природним љепотама.

Како би љепоту и вјеродостојност природних процеса у свим годишњим добима пренио на фотографију, Ћосовићу је некад требало и по неколико година. Љубав према свом послу овјерио је и првом самосталном изложбом.

Он је истакао да је посебно задовољан што је као Фочак био и први аутор изложбе о домаћим темама у посљедњих 40 година  у овој општини.

Изложба ће у галерији фочанског Центра за културу и информисање бити отворена до краја јануара.