latinica  ћирилица
19/01/2017 |  10:51 ⇒ 11:21 | Аутор: РТРС

Медији о Ђоковићу: Британци ликују, остали изненађени

Пораз Новака Ђоковића на Аустралијан опену никога није оставио равнодушним.

Скоро сви свјетски медији у извјештају из Мелбурна и елиминацији браниоца титуле имају ријеч "шокантно" или "сензација", и док једни са жаљењем констатују да је прекинута једна фантастична серија српског тенисера на Ози опену, други наравно ликују.

У томе, логично, предњаче Британци, јер њихов представник Енди Мари има отворен пут ка трофеју, уколико га у томе не заустави повреда зглоба.

Мејл онлајн ликује над чињеницом да је Новака елиминисао играч са вајлд картом, док Сан у сензационалном поразу српског тенисера види шансу да се Мареј домогне првог Грен слем трофеја у 2017. години.

Шпанци су умјеренији по питању елиминације, констатовали су је на својим странама насловима "Сензација" (Марка) и "Бомбастично" (АС), али не на ударним мјестима, већ тек из прича о Роналду, Реалу, Зинедину Зидану. Упркос чињеници да Рафаел Надал може да се домогне трофеја, Шпанци се не веселе због пораза Новака Ђоковића.

Са Швајцарцима је већ друга прича. Таблоид Блик на спортским странама има ударну вијест о поразу Новака, са сликом српског тенисера који погнуте главе напушта терен. Медији у Аустралији углавном преносе Новакове ријечи "да је Истомин заслужио побједу", смиреним тоном и без бомбастичних наслова.

Хрвати, тачније Јутарњи лист, пише о "највећој сензацији икада", Индекс.хр тврди да је у питању "највеће изненађење деценије", док Вечерњи лист само констатује да је Новака избацио 117. играч свијета.

Извор: Б92