latinica  ћирилица
19/01/2017 |  09:32 | Аутор: РТРС

Лавров: Грубо мијешање европских лидера у америчке изборе

Руска Влада саопштила је да су стране владе које су "водиле кампању" за побједу кандидата демократа Хилари Клинтон одговорне за мијешање у америчке изборе те да је Русија уморна од оптужби.
Сергеј Лавров (фото: © Sputnik/ Grigoriy Sisoev) -
Сергеј Лавров (фото: © Sputnik/ Grigoriy Sisoev)

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да су лидери Европе "направили груби прекршај" у тој кампањи и борили се да Хилари Клинтон буде изабрана.

"Амерички савезници флагрантно су се умијешали у унутрашња питања Америке, у изборну кампању САД", рекао је Лавров, пренијела је "Раша тудеј". Он је додао да је ријеч о лидерима Њемачке, Француске, Велике Британије и других европских земаља.

Лавров је рекао да је руска Влада "уморна" од оптужби против ње и поновио став Москве да жели да сарађује са новоизабраним предсједником Доналдом Трампом.

Лавров је подсјетио да је Трамп рекао" да ако ће промовисање америчких националних интереса водити могућности сарадње са Русијом било би глупо то пропустити".

"Наш приступ је исти. Тамо гдје се наши интереси подударају ми ћемо бити спремни да сарађујемо са САД, као и са ЕУ и НАТО", рекао је Лавров.

Коментари су услиједили након извјештаја америчких обавјештајних служби да је Русија одговорна за хаковање мејлова демократа током изборне кампање.

Извор: СРНА