latinica  ћирилица
19/01/2017 |  09:15 ⇒ 10:34 | Аутор: РТРС

Савез РВИ: Санкције Додику доказ да је Америка против Срба

Савез ратних војних инвалида Републике Српске сматра да је увођење санкција одлазеће америчке администрације предсједнику Републике Српске Милораду Додику још један доказ да су они против Срба и на страни само једног народа у БиХ, те да насилним средствима, ароганцијом и разним притисцима дјелују и раде на уништавању Републике Српске.
Предсједништво Савеза РВИ Републике Српске - Фото: СРНА
Предсједништво Савеза РВИ Републике СрпскеФото: СРНА

Из Савеза траже да се у Републици Српској све политичке позиције и невладине организације, посебно из реда борачке популације уједине у заједничком задатку - заштити Републике Српске, која је највише угрожена од оснивања, те да заједнички пруже подршку предсједнику Републике у заштити и одбрани Српске.

Савез ратних војних инвалида Републике Српске захтјева и да амерички амбасадор у БиХ Морин Кормак буде проглашен непожељном на подручју Републике Српске, а да инститиције власти у Српској не контактирају са њом по било ком основу.

"Поражавајућа и забрињавајућа чињеница је изјава америчког амбасадора о разлогу увођења санкција, да је предсједник водио активности за одржавање референдума и није испоштовао Одлуку Уставног суда БиХ", наводи се у саопштењу Савеза ратних војних инвалида Републике Српске.

Из Савеза питају како амерички амбасадор ни једном ријечју не спомене да десетине одлука Уставног суда БиХ које нису примјењене и испоштоване, посебно оне везане за Мостар, те да ли су било коме уведене санкције за то.

Савез ратних војних инвалида Републике Српске даје пуну подршку предсједнику Републике Српске у његовом раду за све оно што чини и ради на очувању и одбрани Републике Српске.

Стејт департмент објавио је 17. јануара да су САД увеле санкције предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Извор: Срна