latinica  ћирилица
18/01/2017 |  16:17 ⇒ 16:43 | Аутор: РТРС

Смјене оних који су довели до губитака у предузећу "Шуме Српске"

У предузећу "Шуме Републике Српске" и свим његовим организационим јединицама гдје буду утврђени губици морају бити предузете мјере које ће резултовати смјеном одговорних, закључили су министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Стево Мирјанић, руководство фирме и представници Гранског синдиката шумарства, прераде дрвета и папира.
Стево Мирјанић у предузећу "Шуме Републике Српске" - Фото: СРНА
Стево Мирјанић у предузећу "Шуме Републике Српске"Фото: СРНА

На данашњем састанку договорено је да исплата заосталих плата у појединим шумским газдинствима буде обезбијеђена у складу са финансијским могућностима предузећа до краја ове седмице, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

У саопштењу се наводи да су менаџмент "Шума Републике Српске" и Синдикат охрабрени да наставе дијалог, уз међусобно уважавање, и обавезу формирања репрезентативног синдиката на нивоу овог предузећа.

Саговорници су истакли да је потребно убрзати реализацију мјера у области шумарства које је усвојила Влада Републике Српске, а које се односе на организационо, економско и кадровско профилисање у "Шумама Републике Српске".

Управа и Надзорни одбор "Шума Републике Српске" требало би да мобилишу све производне јединице да би био реализован нови начин уговарања испоруке шумских дрвних сортимената и да би се обезбиједила што је могуће већа правичност при њиховој расподјели, додаје се у саопштењу.

Извор: СРНА