latinica  ћирилица
18/01/2017 |  14:47 ⇒ 15:26 | Аутор: РТРС

Ово су звијезде Егзита 2017! (ВИДЕО)

Један од најнаграђиванијих музичара свих времена, оснивач и пјевач групе "Oasis" Лијам Галагер, отвориће Егзит у четвртак 6. јула!
Егзит - Фото: B92
ЕгзитФото: B92

Лијам је освојио чак 37 најпрестижнијих музичких наград, а овај манчестерски бенд који су прозвали насљедницима Битлса за само три године од свог првог, стигао и до највећег рок концерта у британској историји.

Његов наступ на Егзиту биће посебан, јер ће поред хитова ове групе Лијам представити и свој соло албум, један од најишчекиванијих у 2017. години. Исте ноћи на Денс Арену долази још један музичар који пуни стадионе - њемачки техно продуцент Паул Калкбренер, који је недавно наступио пред пола милиона људи испред Бранденбуршке капије.

Лијам и Паул обиљежиће отварање фестивала, али завршну, велику журку, по узору на прошлогодишњи наступ Дејвида Гете, на главној бини направиће један од водећа три свјетска ди-џеја, од којих први чак двије године узастопно - Хардвел!

На главну фестивалску позорницу стиже и глас нове генерације, популарни 22-годишњи енглески кантаутор Џек Буг. Он на Егзит долази послије три албума са врха британске листе и чак 17 синглова. У четвртак, 6. јула на "Мејн" долази и трио који предводи Алан Бокер, аутор хитова "Faded", "Аlone", "Sing Me to Sleep" и других, док ће треће вечери, 8. јула, наступити и популарна хип-хоп и дубстеп група Foreign Beggars!

Субота на Арени увијек представља највеће хитмејкере, а први је Дјук Димонт, чији су летње химне "Oceane Drive" и "I Gот Yоu" освојиле прва мjеста топ листа уз номинацију за Грејми!

Ове године стиже и Робин Шулц, и то са "Shed A Light", новим хитом у односу на прошло љето када га је изненадна болест спечила да доживи магију ЕXИТ Данце Арене и подели са публиком неке од највећих хитова претходних година – "Сугар", "Prayer in the C", "Headlights" и друге!

Њима ће се придружити и млада француска звезда Кунгс, чији је мегахит "This Girl" на "Shazam - Hall of Fame" листи је иза себе оставио и хитове као што су "Happy" од Фарела или "Chandelier" од Си! Баш као што се прошлог лета на Арени десио својеврсни "Тецхно Алл Старс", ове године већ у првој групи извођача дешава се прави "House All Stars" јер поред Думонта, долазе и остали тренутно најтраженији представници овог жанра на планети: Џејми Џонес, Хот Синс 82 и Блек Коффи! Исте ноћи са Калкбренером, о призору препуне Арене, који сваког извођача оставља без речи, овог лета сведочиће још један Нијемац чији је наступ уживо постао права глобална сензација - Recodnite!

Жестоко гитарско прашење и ове године испоручује култна метал, панк и хардкор бина ЕГЗИТ фестивала -Explosive! Чак седам првих бендова већ је потврдило своје наступе, а ову експлозивну групу предводе чувени немачки трасх металци Деструцтион, који на ЕГЗИТ фестивалу наступају премијерно са новим албумом и истоименом "Under Attack" турнејом која само у прва два месеца ове године обилази око 30 градова у Европи!

И легендарни британски хардцоре панкери Дисцхарге, чије су песме обрађивали бендови као што су Металика, Антракс и Сепултура, враћају се на тврђаву са новим албумом, "End of Daus", а исте ноћи са њима наступиће њихови мексички пандани Ацидез!

Посебно место у програму заузима детроитска сензација и један од најзначајнијих деатх метал састава нове генерације, ТТхе Блацк Дахлиа Мурдер, хедлајнери највећих метал фестивала и бенд са вишемилионском базом фанова на друштвеним мрежама! На ЕГЗИТ долази и амерички гриндкоре бенд у успону Full of Hell, британски скејт-панкери из групе Дарко, те румунски блацк метал магови Дордедух, бенд настао из култног Негура Бунгета!

ЕГЗИТ тим идуће године спојиће чак четири фестивала у региону у јединствено ЕГЗИТ Лето љубави 2017. Први у низу је "Sea Star", нови фестивал у Истри који ће се 26. и 27. маја одржати у граду Умагу, а већ су потврђени Тhe Прodigy, Дубиоза колектив и Урбан 4. Следећи је "Revolution" фестивал у Темишвару, 2. и 3. јуна, а одмах након ЕГЗИТ фестивала, од 6. до 9. јула, следи четврто издање "Sea Dance" фестивала од 13. до 15. јула! У акцији "1 карта = 4 фестивала", која ће због великог броја молби фанови бити продужена још до 30. јануара, сви купци улазнице за ЕXИТ по цени од 6.490 динара, на поклон добиће и улаз на остала три фестивала, уз регистрацију путем сајта www.exitfest.org  од 1. до 28. фебруара! Више информација о улазницама на www.exitfest.org. 

Извор: Блиц