latinica  ћирилица
18/01/2017 |  12:31 ⇒ 12:50 | Аутор: РТРС

Санкције САД против Додика - недостојан потез који су иницирале стране дипломате

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је данас у Сарајеву да санкције САД против предсједника Републике Српске Милорада Додика представљају недостојан потез који су иницирале стране дипломате у БиХ.
Душанка Мајкић - Фото: РТРС
Душанка МајкићФото: РТРС

"То више говори о њима него о ономе коме су упућене", рекла је Мајкићева новинарима.

Она је изразила увјерење да ове санкције неће дуго остати на снази и каже да је сигурна да ће предсједник Додик наставити на најбољи начин да брани и презентује ставове Републике Српске и српског народа у БиХ.

Мајкићева је констатовала да у БиХ још није научена лекција да ако је само једноме добро, то није дуготрајно, да треба да буде добро свима.

"Свима који ликују може се десити да то буде кратког даха. Подсјетићу вас кад се то догоди", рекла је Мајкићева.

Посланици странака из Федерације БиХ супротног су мишљења.

Саша Магазиновић из СДП-а позвао је предсједника Српске да поднесе оставку, оцијенивши да су санкције Додику проблем цијеле БиХ.

Сличног става је и Дамир Бећировић из ДФ-а, који тврди да ће санцкије Додику имати посљедице и по БиХ.

"Биће интересантно да видимо и које ће земље ЕУ и чланице НАТО пратити ове санкције и каква ће ситуација бити у региону", додао је Бећировић.

Посланик СДА Садик Ахметовић увјерен је да ће посљедице санкција Додику трпјети и грађани Републике Српске.

"Овај потез САД логичан је слијед за све оне који руше Устав БиХ и раде на деструкцији и дестабилизацији БиХ", рекао је Ахметовић, који, такође, сматра да је најбоље рјешење да Додик поднесе оставку на мјесто предсједника.

Извор: Срна