latinica  ћирилица
18/01/2017 |  12:20 | Аутор: РТРС

Меси: Барселона ми је дала све, остаћу докле год ме буду жељели

Лионел Меси поновио је, заиста по ко зна који пут, да ће остати у Барселони докле год га ту буду жељели. Аргентинац се огласио послије спекулација, опет ко зна којих по реду, да оних пар клубова на свијету који имају какву-такву финансијску и сваку другу моћ да га доведе то и планирају да ураде на љето.
Лионел Меси (Фото: espnfc.com) -
Лионел Меси (Фото: espnfc.com)

Најбољи фудбалер каталонског клуба требало би да продужи уговор са Барселоном, али договор још није постигнут, а предсједник клуба Жозеп Марија Бартомеу рекао је прошле недјеље да није забринут због тога.

Месијев уговор истиче на крају наредне сезоне, а поједини шпански медији навели су да је 29-годишњи Аргентинац незадовољан због тога што управа клуба није конкретно разговарала са његовим менаџером.

Медији су спекулисали да би Барселона, чак, могла да прода Месија на крају сезоне.

"Одувијек сам говорио да ми је Барселона дала све и остаћу докле год ме буду жељели", рекао је Меси за магазин "Коуч".

Спекулације о Месијевом преласку у Манчестер Сити појачале су се откако је бивши тренер Барселоне Пеп Гвардиола преузео енглески клуб.

Меси је рекао да је увјерен да ће Гвардиола бити успјешан у Премијер лиги, иако његов клуб не биљежи резултате какви се очекују од тима који води један такав стручњак.

"То је врло компликована лига, прошла сезона је то показала, па је тешко предвидјети. Наравно, Пеп је веома успјешан тренер, прилагодиће се и сигуран сам да ће остварити успјех", навео је Меси.

Барселона ове сезоне јури три трофеја, првенство Шпаније, Куп краља и Лигу шампиона. На табели Ла Лиге заузима треће мјесто са два бода мање, али и утакмицом више од водећег Реал Мадрида.

Меси је рекао да Барселона сва такмичења озбиљно схвата.

"У Барселони желимо све да освојимо. На почетку сезоне имамо циљеве да освојимо сваки трофеј, ниједно такмичење нема приоритет, један трофеј не сматрамо вреднијим од другог. Мрзим да губим. Пораз на мене не утиче само пар сати послије утакмице, већ дуже. Не могу да поднесем осјећај пораза и то користим као мотив, да дам све што је потребно за победу", навео је Меси.

Извор: РТС