latinica  ћирилица
18/01/2017 |  10:21 ⇒ 10:45 | Аутор: РТРС

Троицки у трећем колу АО

Виктор Троицки савладао је Италијана Паола Лоренција са 3:2 и пласирао се у треће коло турнира у Мелбурну послије драматичне борбе пуне преокрета.

Виктор Троицки је надиграо Паола Лоренција послије три сата и 50 минута борбе у драматичном мечу пуном обрта који се завршио са 3:2 по сетовима 6:3, 1:6, 7:6/7:3/3:6,6:3.

Српски тенисер је сигурном игром дошао до вођства у првом сету, али је Италијан у другом начинио преокрет и вратио се у меч наставивши са равноправним дуелом током трећег сета све до самог финиша. У тај-брејку Виктор појачава темпо и успева да освоји други сет са 7:3.

И у четвртом сету се наставила равноправна борба све до осмог сета када Лоренци поново успијева да начини брејк и са 6:3 изједначи резултат на 2:2 за улазак у одлучујући сет меча.

И у петом сету се водила равноправна борба до четвртог гема када Виктор успијева да одузме сервис противника и поведе са 3:1, а потом сачува и свој сервис без изгубљеног поена за 4:1. Лоренци у седмом гему успијева да врати брејк, а када се учинило да ће поново доћи до изједначења Виктор узвраћа новим прејком за 5:3.

Потом сервира и користи већ прву меч лопту иа 6:3, односи побједу и пласира се у наредно коло Отвореног првенства Аустралије.

Наредни противник Виктора Троицког биће четврти тенисер на листи најбољих Стен Вавринка који је са 3:0 елиминисао Американца Стива Џонсона.