latinica  ћирилица
18/01/2017 |  08:32 ⇒ 08:47 | Аутор: РТРС

Нове падавине, засњежени коловози

Снијег који и јутрос пада условио је зимске услове за вожњу на готово цијелом подручју Републике Српске, а за саобраћај теретних возила непроходан је магистрални пут Љубогошта-Подроманија, преко Романије, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.
Снијег/хладноћа - Фото: РТРС
Снијег/хладноћаФото: РТРС

Висина снијега у 7.00 часова: Клековача 70 центиметара, Бихаћ 54, Крупа на Уни 48, Хан Пијесак 45, Кнежево, Бањалука, Калиновик 37, Нови Град 33, Рибник 32, Добој 31, Купрес 30, Мркоњић Град 28, Градишка 27, Тузла 26, Шипово 25, Бијељина 24, Соколац 23, Сребреница 21, Сарајево 19, Гацко 16, Рудо 10, Вишеград, Зворник, Чајниче, Зеница осам центиметара.

Због лоших временских услова у Црној Гори, гранични прелаз Делеуша /Билећа-Никшић/ затворен је за теретна возила. Због лоших временских услова у Хрватској забрањен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на прелазима Изачић и Орашје.

Радови на подручју Хрватске и даље су актуелни на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања и саобраћај се одвија успорено.

На подручју доњег Подриња, јак вјетар формира сњежне наносе на висоравнима и преко планинских превоја, а могуће је и обрушавање сњежних лавина на дионицама које пролазе поред камених косина, посебно пут Добро Поље-Калиновик-Улог.

На дионицама у усјецима и поред косина чести су одрони земље и камења на коловоз. Дежурне екипе зимских служби су на терену, врше чишћење и посипање свих дионица.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој, саобраћај се одвија без застоја, по дјелимично засњеженим коловозима.

У току су радови на изградњи вијадукта Маховљани на ауто-путу Бањалука–Добој /дионица Бањалука – Прњавор/, због чега је петља Маховљани, затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу Александровац.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионица Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

Радови се изводе на изградњи моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, гдје је потпуно обустављен саобраћај за сва возила и преусмјерава се на алтернативни путни правац кроз село Брестово, гдје је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила преко 15 тона носивости.

У току су радови на санацији клизишта на магистралном путу Бањалука-Ребровац-Челинац на подручју МЗ Ада.

У циљу безбједног одвијања саобраћаја на аутопуту "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи Прњавор и Јоховац, као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17, са постављеном привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице. На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања.

Због радова на бушењу и минирању терена на магистралном путу М-5, на дионици Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја од пет до 15 минута од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На дионици регионалног пута Укрина-Вијака, у Вијачанима због радова на санацији коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац 3-Дрињача и даље остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника Дринатранс Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Извор: СРНА