latinica  ћирилица
16/01/2017 |  19:19 ⇒ 19:20 | Аутор: РТРС

Грип не јењава, петоро мртвих у Војводини

У првој недјељи јануара обољења слична грипу регистрована су код 26.275 људи у Србији, што је више него у истом периоду прошле године.
Вакцинација - Фото: илустрација
ВакцинацијаФото: илустрација

То је саопштио Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић - Батут" и додао да је регистрован и висок интензитет вируса грипа.

Од почетка сезоне грипа у Војводини је пријављено пет смртних случајева, који се могу довести у везу са обољевањем од грипа, наведено је на сајту Батута.

Умрли су били хронични болесници, а претходно нису вакцинисани против грипа, док је код једног умрлог непознато да ли је примио вакцину. Иначе, у овом тренутку присутна су два типа вируса инфлуенце: А(Х3) и тип Б, а до сада потврђени случајеви грипа су са територије Београда, Јужнобачког, Рашког, Јабланичког, Пчињског, Мачванског, Средњебанатског, Сјевернобачког, Сјевернобанатског.

Такође, вирус је потврђен у Јужнобанатском, Браничевском, Подунавском, Сремском округу, Поморавском, Колубарском, Златиборском, Зајечарском, Пиротском, Шумадијском и Нишавском округу.

У првој недјељи јануара региствовано је више случајева акутних респираторних инфекција, а највише обољелих је међу дјецом до четири године.

Извор: Б92