latinica  ћирилица
16/01/2017 |  15:51 ⇒ 17:09 | Аутор: РТРС

Приједор добија нови Предузетнички инкубатор (ВИДЕО)

Инвестиционо-развојна банка прихватила је пројекат из области унапређења пословног окружења приједорске Агенције за економски развој.
Предузетнички инкубатор - Фото: РТРС
Предузетнички инкубаторФото: РТРС

Овим пројектом, вриједним 133.000 КМ, Приједор би ове године требало да добије нови Предузетнички инкубатор, намијењен за развој предузећа из области услужне дјелатности, односно креативне индустрије.

Кроз Предузетнички инкубатор града Приједора, основан прије десетак година, прошло је двадесетак предузећа. Нека од њих успјела су да ојачају и да се прошире. У Инкубатору подржавају производна предузећа, којима обезбјеђују нижу цијену закупа простора.

- Задовољан сам, плата је одлична за ове услове, редовна- сваког првог у мјесецу. Планирамо проширење производње на даље - каже Елмин Кењар, радник у предузећу Една експорт из Приједора.

Директорка овог предузећа Едина Рахман истиче да су задовољни условима у Инкубатору.

- Направили смо канцеларијски простор, гријање смо увели тако да имамо услове у овом Инкубатору, ми смо презадовољни. Закуп је јако повољан. Нама општина фактурише 2, 50 КМ по квадратном метру, што овдје износи непуних 500 КМ, то је стварно јефтино - истиче Рахман.

Ове године град Приједор требало би да добије нови Предузетнички инкубатор. Инвестиционо-развојна банка подржаће овај пројекат, вриједан 133 хиљаде КМ, од чега се 100 хиљада односи на грантовска средства, а остало ће обезбиједити град. Ту је будућност софтвера, дизајна, рекламне индустрије.

- Од тих средстава планирана је реконструкција неких 15 канцеларијских просторија у објекту Пословног центра Приједор, значи реконструкција посовног простора, набавка намјештаја.Циљ је да се овдје на једном мјесту окупе ученсици који дјелују у области креативне индустрије као једне од грана која се највише развија у свијету, при том мислим на софтвере и дизајн - каже Борис Срдић из Агенција за економски развој града Приједора ПРЕДА ПД.

Нови Предузетнички инкубатор требало би да буде отворен до септембра ове године.