latinica  ћирилица
16/01/2017 |  14:30 ⇒ 14:35 | Аутор: РТРС

Беч- Интересовање за туристичке атракције Српске

Туристичка организација Републике Српске представила је занимљиве туристичке дестинације Српске на Сајму туризма "Одмори" у Бечу, на којем су посјетиоци посебно интересовање изразили за националне паркове, авантуристички туризам, бање, те градове Бањалуку, Требиње и Вишеград.
Беч- Интересовање за туристичку понуду Републике Српске - Фото: СРНА
Беч- Интересовање за туристичку понуду Републике СрпскеФото: СРНА

Била је ово прилика да се Република Српска представи на веома значајном аустријском тржишту, рекао је виши стручни сарадник у ТОРС-у Српске Александар Праштало.

- Овај сајам је најзначајнији сајам туризма у Аустрији с импозантним бројкама, јер окупља око 150.000 посјетилаца, затим око 830 излагача из више од 70 земаља - рекао је Праштало.

На сајамској манифестацију у Бечу састају се бројни излагачи, а прије свега националне и регионалне туристичке организације, туроператери, хотелијери, туристичке асоцијације и остале туристички субјекти.

Учешће ТОРС-а на овом сајму, додао је Праштало, наставак је активности и успјешне сарадње са Представништвом Републике Српске у Бечу, са којим су представници ТОРС-а у протеклом периоду интензивно радили на студијским путовањима за туристичке стручњаке, фотографе, новинаре и представнике институција из Аустрије.

- На тај начин директно смо промовисали наше туристичке дестинације на аустријском тржишту, о чему говори податак да биљежимо стални пораст ноћења гостију из Аустрије - навео је Праштало.

Према његовим ријечима, у првих једанаест мјесеци прошле године забиљежено је повећање долазака гостију из Аустрије од 14,7 одсто и ноћења 15,5 одсто, у односу на исти период 2015. године.

Осим ТОРС-а, на штанду Републике Српскена сајму, који траје од 12. до 15. јануара, своје туристичке дестинације представиле су и туристичке организације Бањалука и Приједор, те Здравствено-туристички центар Бања Врућица из Теслића.

Извор: СРНА