latinica  ћирилица
12/01/2017 |  20:35 | Аутор: РТРС

Ђурић: Каменовање је посљедица политичке матрице из Приштине

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да камановање аутобуса на Космету у којем су се налазили српски средњошколци представља још једно упозорење шта се може догодити када се неодговорна политика укоријени као вриједносни и васпитни модел.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

- Ова ситуација је посљедица политичке матрице чији аутори у Приштини, правећи од Срба дежурне кривце за све, покушавају да избјегну одговорност за катастрофално економско и социјално стање на Косову и Метохији - оцијенио је Ђурић.

Према његовим ријечима, данашњи инцидент за који је, према тврдњама очевидаца, одговорна група малољетника, свједочи колико је дубоко укоријењена мржња према свему српском на Космету, те колико она озбиљне посљедице може да има уколико албанска политичка елита "настави да распаљује шовинизам код својих бирача", саопштено је из Канцеларије.

- Не желим да кривим младе Албанце који су годинама радикализовани и храњени мржњом јер одговорност за трагедију коју су данас умало изазвали, сносе они који су их учили да је бацање каменица на Србе богоугодан или друштвено користан чин - поручио је Ђурић.

Он је нагласио да за овај напад криви политичаре у Приштини јер су непосредно одговорни за стварање атмосфере насиља на Косову и Метохији.

Ђурић је позвао представнике међународне заједнице да предузму кораке како би се "што хитније пацификовала политичка клима у јужној покрајини".

Извор: СРНА