latinica  ћирилица
12/01/2017 |  20:35 ⇒ 22:20 | Аутор: РТРС

Уручена помоћ манастиру Гориоч

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов данас је уручио новчану помоћ за обнову порушене ограде око имања Манастира Гориоч код Истока.
Уручена помоћ манастиру Гориоч - Фото: СРНА
Уручена помоћ манастиру ГориочФото: СРНА

 Уз новчану помоћ Арлов је уручио и икону Светог Николе, заштитника Манастира Гориоч.

"Ово је поклон српског народа из Републике Српске коме су српске светиње на Косову и Метохији у бити", рекао је Арлов, најављујући да ће убудуће представници Одбора чешће посјећивати ову задужбину Царице Јелене.

Игуманија манастира Гориоч мати Исидора захвалила је за помоћ.

"Хвала нашој браћи с оне стране Дрине и нека их Бог чува и нека Свевишњи чува Републику Српску, чији нам је народ до сада много пута допремао помоћ и увијек слао поруке подршке", додала је мати Исидора.

Она је навела да у манастиру живе четири сестре у потпуној изолацији уз цјелодневну заштиту и обезбјеђење Косовске полицијске службе.

"Колико је дању тешко толико је ноћ проклета и дуга. Не можемо бити спокојне нити имати миран сан. Нема народа, нема ко да нам врата на манастиру отвори. Из дан у дан је све теже јер нас сестре сустиже старост, а нашег народа је све мање", рекла је мати Исидора.

Она је додала да неријетко прође и двадесетак дана, а да српска нога не прескочи у жицом ограђени манастирски посјед.

Прије посјете Манастиру Гориоч, Арлов је у Осојану подијелио стотињак пакетића ученицима, чиме је завршена велика акција "Од срца дјеци са Космета" у којој је подијељено близу 3.000 новогодишњих и божићних пакетића.

Извор: Срна