latinica  ћирилица
12/01/2017 |  16:35 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Бањалука- У фебруару скупљи градски превоз!? (ВИДЕО)

На подручју Бањалуке од 1. фебруара цијене карата у градском превозу могле би бити промијењене.
Градски превоз - Фото: РТРС
Градски превозФото: РТРС

Појединачна карта за градске аутобуске линије према захтјеву превозника требало би буде скупља за 20 фенинга, док би цијена мјесечне карте могла бити већа за 8 одсто, односно за двије до четири КМ. Преговори градске управе и превозника још трају.

Тренутно, још није потписана сагласност за повећање цијена, али у Градској управи кажу да су спремни на промјену цјеновника.

А као новина уводи се цјелодневна карта за све линије која ће коштати пет марака, а цијене мјесечне карте за чланове породица погинулих бораца, инвалиде прве и друге категорије и пензинере остају исте и биће 13 марака.

Сви превозници које смо контактирали нису били доступни за изјаве, правдајући се да су директори на путу или нису доступни. Грађани Бањалуке негодују и кажу да је свако поскупљење удар на њихов џеп, па било то и од 20 фенинга.

И из Удружења возача градског и приградског саобраћаја подржавају поскупљење и надају се да ће и возачи имати користи од тога. Аутобуски превозници су средином децембра упутили захтјев за повећање цијена, правдајући то поскупљењем горива на свјетском тржишту.