latinica  ћирилица
12/01/2017 |  15:56 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

Зворник- Владика Хризостом организовао божићни пријем (ВИДЕО)

Владика зворничко-тузлански Хризостом организовао је божићни пријем за привреднике, челнике локалних заједница и свештенство епархије.
Зворник - Владика Хризостом организовао божићни пријем - Фото: РТРС
Зворник - Владика Хризостом организовао божићни пријемФото: РТРС

Владика Хризостом је у име епархије захвалио гостима на свему што су у прошлој години учинили према цркви, вјерницима и средини у којој живе и раде.

Ово је прилика да једни друге поздравимо са божанским миром у ово вријеме мирбожења које има само српски народ, истакао је владика Хризостом. Он је подсјетио да чак ни грчки народ, који је у свијету препознатљив по култури вјере, нема обичај мирбожења као што то има српски народ.'

Епископ је за новоизабраног начелника Сребренице Младена Грујичића рекао да је његовим избором ова општина постигла неопходно јединство и добила прилику да изађе из зачараног круга злоупотребе њене тешке и мучне историје.

Грујичић је истакао да ће Сребреница на прољеће постати једно градилиште и "да ће сви тада увјерити да ми желимо бољи живот Сребреничана без обзира на вјеру и нацију".

И у Зворнику имају велике инфраструктурне планове, али и инвестиције у привредне капацитете које ће донијети више стотина радних мјеста.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је да ће почети трећа фаза изградње водовода Сјевер, те канализације у Табанцима, а биће настављена и реконструкција градских улица и водоводне мреже.

Привредници су сумирали прошлу годину која је за многе била успјешна. ЗДП Електро Бијељина покрива 13 локалних заједница у сјевероисточном дијелу Српске, а у прошлој години имала је најбоље пословање од свих претходних година.

Недељко Ћорић, директор Електро Бијељине, каже да су губици били на најнижем нивоу у историји, те да имају највећу наплату и највећи приход.

Ђорђе Славињак, власник предузећа Спектардринк, каже да су измирили све обавезе према своји кооперантима, запосленим али и друштвеној заједници у прошлој години. Истакао је да је потребно веће ангажовање привредника и иницирање преко Привредног савјета Бијељине на побољшању услова за развој привредне на овом простору.

Кад је ријеч о Семберији, истакнуто је да нова индустријска зона нуди отварање производних погона и нова радна мјеста, а најважнији пројекат у 2017. години биће "Заштита од поплава".