latinica  ћирилица
12/01/2017 |  15:55 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

Савез РВИ Српске против књижења војне имовине на МО БиХ (ВИДЕО)

Савез ратних војних инвалида Републике Српске, противи се пријему БиХ у НАТО и књижењу неперспективне војне имовине на Министарство одбране БиХ. На сједници Предсједништава и Скупштине упутили су апел институцијама Српске да заштите интересе Републике Српске.
РВИ Републике Српске - Фото: РТРС
РВИ Републике СрпскеФото: РТРС

Књижење неперспективне војне имовине на Министарство одбране БиХ значи отимање имовине Републике Српске и то треба спријечити, став је ратних војних инвалида. О овом питању сматрају, треба да се изјасне институције Републике Српске. Да би спријечили отимање, ратни војни инвалиди спремни су и на радикалне мјере.

"Узећемо такав став да заједно са свим организацијама из претходног отаџбинског рата да се окупимо и ако треба да искажемо грађанску непослушност и то да Република Српске не губи, односно да јој се неотима војна имовина на овакав начин", нагласио је  предсједник Скупштине Савеза ратних војних инвалида Републике Српске, Миломир Ећимовић.

 Ако се војна имовина укњижи на БиХ, стиче се услов за улазак у НАТО, а у НАТО без питања грађана Републике Српске, БиХ не може да иде, став је ратних војних инвалида.

Предсједник Предсједништва Савеза ратних војних инвалида Републике Српске Драган Врховац каже да ће ратни војни инвалиди тражити  да се то питање ријеши искључиво референдумом, да народ се изјасни да ли жели то или не.

Савез ратних војних инвалида настојаће да ускоро организују састанак са осталим борачким и другим организацијама да би се, кажу, донијели закључци и одлуке у интересу Српске.