latinica  ћирилица
12/01/2017 |  15:54 | Аутор: РТРС

Синдикат МУП-а Српске: Беспријекорно припремљен и обезбијеђен Дан Републике

Предсједник Синдиката радника унутрашњих послова Републике Српске Аница Јондић упутила је јавну честитку и захвалност припадницима Министарства унутрашњих послова за беспријекорно обављени посао припремања, обезбјеђења и обиљежавања 9. јануара, Дана Републике Српске.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Из Синдиката радника МУП-а саопштено је да је више од 1.250 припадника полиције који су били ангажовани на обезбјеђењу и учествовали на свечаној паради поводом Дана Републике, показало врхунско полицијско знање, професионализам и патриотизам, на чему им могу позавидјети многе полиције у региону и Европи.

Синдикат радника МУП-а изразио је велику захвалност грађанима Српске који су на централној паради у Бањалуци показали висок степен одговорности и достојанства, наводећи да то потврђује податак да се није десио ни најмањи инцидент.

"Улога полиције Републике Српске у обезбјеђивању јавног скупа поводом обиљежавања 9. јануара, Дана Републике Српске и њихово лично учешће у овој манифестацији, показала је сву погрешност одлуке о смањењу плата полицији Републике Српске умањењем стопе минулог рада", додаје се у саопштењу.

Из Синдикат радника МУП-а позивају Владу Српске да у оквиру својих овлаштења, како наводе, отклони неправду нанесену припадницима МУП-а смањењем плата, те нађе начин да лична примања полиције буду у складу са тежином послова и резултатима њиховог рада.

Извор: Срна