latinica  ћирилица
12/01/2017 |  15:45 ⇒ 17:47 | Аутор: РТРС

Добој- Садржајан програм за богојављанске и светосавске свечаности (ВИДЕО)

У сусрет богојављенским свечаностима Центар за културу и образовање у Добоју припремио је богат садржај.
Добој - Умјетничка галерија - Фото: РТРС
Добој - Умјетничка галеријаФото: РТРС

Иако је новца за културу све мање, у овој институцији нису одустали ни од једне своје манифестације.

Ноћ уочи Богојављења, 18.јануара, у Галерији Центра за културу и образовање биће отворена изложба слика Драге Симића из Лознице. То није и једина богојављенска свечаност, најављују из овог центра.

- Исто вече биће одржана два велика кулутурна дођаја, слободно могу рећи спектакла - то је хор Србадија и ансамбл Бисерница из Бијељине. Мислим да се наша публика ужељела оваквих догаћаја - истакао је директор Центра за културу и образовање Добој, Новак Радојчић.

Предстоје потом светосавске свечаности, промоције књига, глумачки наступи и низ редовних културних манифестација, попут Театар феста или Добојског ликовног салона, по којима је Центар препознатљив. Прошле године Центар за културу и образовање рушио је сопствене рекорде.

- Организовали смо 96 културних догађања, у односу на неких 65 претходних година - истакао је Радојчић.

Буџет Центра је око 427.000 марака, што је за око 100.000 мање у односу на ранији период. Дио просторија уништен у поплави још чека донаторе и обнову. Без обзира на половичну опремљеност просторија, публика све манифестације прати у сали која је испуњена до посљедњег мјеста што довољно говори о томе шта жели.