latinica  ћирилица
12/01/2017 |  15:36 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Козара- Завршена изградња нове стазе за скијање (ВИДЕО)

Национални парк "Козара" зимску сезону дочекује спремно и са бројним новитетима.
Козара - Фото: РТРС
КозараФото: РТРС

Завршена је изградња и треће стазе дужине 900 метара. Захваљујући томе, али и још једном ски лифту, повећани су и скијашки капацитети.

Скијаши са нестрпљењем ишчекују сњежне падавине да би се опробали на новој стази.

"Знате када нешто имате ново а немате прилику да то пробате. Као риболовац нови штап као шофер ново ауто, тако и ми скијаши очекујемо ту нову стазу да видимо како то изгледа на нашој Козари", рекао је скијаш из Приједора, Жељко Батоз.

 И ове сезоне осим дневног, неће изостати ни ноћно скијање на једној од већ постојећих стаза. Ту је и нови лифт на новој стази, захваљујући којем су повећани скијашки капацитети на Козари.

Предсједник Планинарско – скијашког друштва "Љубијски рудар" Приједор, Божо Грбић, каже да ће укупан капацитет скијалишта бити преко 2.100 скијаша на сат.

Према првим процијенама, изградња нове скијашке стазе , инвестиција је вриједна од 100 до 150 хиљада марака. Иако су главни инцијатори изградње, Планинарско-скијашко друштво "Љубијски рудар", није изостала добра сарадња са руководством Националног парка. Овај пројекат ће, кажу, употпунити постојећу туристичку понуду.

"Они који долазе на Козару због скијања и уживања у скијању, сигурно ће бити задовољнији са овом стазом, само још да добијемо снијег", истакао је директор Националног парка "Козара", Драган Ромчевић.

А до првих већих сњежних падавина које ће омогућити пуштање у рад нове стазе, заљубљеници у скијање могу користити малу стазу, која је захваљујући вјештачком осњежавању, у функцији од почетка године.