latinica  ћирилица
12/01/2017 |  13:31 ⇒ 15:16 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Инцко не треба да свађа народ (ВИДЕО)

Предсједник Парламента Српске, Недељко Чубриловић, коментаришући изјаву високог представника Валентина Инцка, рекао је да се од њега очекује да штити уставни поредак БиХ и да буде тумач Дејтона, а не да свађа народ.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Упитан да ли ће упутити званични захтјев за извињење, Чубриловић је рекао да је то ствар Парламента и да је Инцко већ позван од многих званичника из Српске да се извини.

- Ако разумијету поруку, то би требало да уради и прије засиједања НСРС, рекао је Чубриловић и додао - Мислим да би најбоље било да не дајемо посебну пажњу, мада не можемо то лако ни заобићи. Његова изјава и поређења не може да се смјести у здрав разум, бар у Републици Српској, рекао је предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Коментаришући изјаву предсједнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић да Република Српска треба да се спусти на земљу, јер се понаша скоро као самостална држава, предсједник Парламента Српске, Недељко Чубриловић поручио је да би боље било кад би хрватска предсједница упознала тамошњу јавност о свом раду у Америци, умјесто што коментарише Републику Српску.