latinica  ћирилица
12/01/2017 |  13:24 ⇒ 13:25 | Аутор: РТРС

Република Српска поново преузима "Крајина осигурање"?

Инвестиционо-развојна банка РС и мали акционари "Крајина осигурања" именоваће нови управни одбор овог друштва на ванредној сједници Скупштине акционара, која ће бити одржана за десет до 15 дана, одлучено је јуче на састанку ванредног управника овог друштва Мирослава Лазендића с акционарима.
Крајина осигурање - Фото: РТРС
Крајина осигурањеФото: РТРС

ИРБ, као највећи појединачни акционар "Крајина осигурања", има могућност да формира нове органе управљања у овом друштву, након што је Комисија за хартије од вриједности забранила право гласа у Скупштини акционарима из Индије Naveen Aggarwal i Gupta Neete који заједно имају већински удио.

Дарко Барашин, извршни директор ИРБ РС, рекао је да је став ИРБ-а да се по сваку цијену заштити капитал, омогући даљи рад "Крајина осигурања" и здраже радна мјеста.

"Ми смо упутили своје приједлоге ванредном управнику и очекујемо да на њих одговори и да се сазове ванредна сједница Скупштине акционара на којој ће бити именовани органи управљања и надам се омогућен даљи рад овог душтва.

С обзиром на то да акционари из Индије , према рјешењу Комсије за хартије од вриједности РС, немају право гласа, биће формирана нова већина.

Ми ћемо наше препоруке за гласање упутити након што се закаже сједница Скупштине", нагласио је Барашин.

Ненад Лубурућ, мали акционар "Крајина осигурања", рекао је да он и остали акционари подржавају приједлоге ИРБ-а.

Извор: Независне