latinica  ћирилица
11/01/2017 |  21:17 ⇒ 12/01/2017 | 07:52 | Аутор: РТРС

Судар возова на прузи Београд-Нови Сад, 22 повријеђено

На жељезничкој прузи Београд-Нови Сад догодила се незгода када је путнички воз ударио у посљедњи вагон теретног испред себе.
Судар возова код Новог Сада (Фото: Фејсбук/NSU-Uživo sa novosadskih ulica) -
Судар возова код Новог Сада (Фото: Фејсбук/NSU-Uživo sa novosadskih ulica)

Путнички воз који полази из Новог Сада за Сомбор преко Врбаса и Куле сударио се вечерас око 19.30 са теретним возом у новосадском приградском насељу Сајлово.

Према првим информацијама, повријеђене су 22 особе, укључујући и једно дијете, а до судара је дошло због лоших временских услова и слабе видљивости.

Сви повређени збринути су на лицу мјеста и превезени су у Ургентни центар Клиничког центра Војводине на даљу дијагностику. Двадесет двије особе су повријеђене у судару, а међу повријеђенима нема животно угрожених, рекао је директор новосадске Хитне помоћи Богдан Живановић.

Он је навео, да је међу повријеђеним путницима четворо задобило теже, а 18 путника лакше тјелесне повреде.

Судар се десио на неприступачном терену, па су повријеђени су другим возом превезени до главне жељезничке станице у Новом Саду одакле су колима хитне помоћи транспортовани у Клинички центар, рекао је Живановић.

Одмах по дојави о незгоди стигло је девет екипа хитне помоћи и сви повријеђени су превезени у Клинички центар Војводине на даљу опсервацију.

- Најважније је да нико није погинуо и да нема животно угрожених путника, а хитна помоћ, полиција и ватрогасне службе су свој посао одрадиле на високом нивоу - рекао је Живановић.

Колико је људски фактор утицао на то да дође до незгоде утврдиће истрага надлежних из полиције и Жељезнице Србије која је у току.

Путнички воз ударио је брзином од 15 километара на сат у посљедњи вагон теретног воза који се налазио испред њега.

Саобраћај на међународној прузи од Новог Сада ка Суботици и Будимпешти је у потпуном прекиду.

Извор: Агенције