latinica  ћирилица
11/01/2017 |  19:19 | Аутор: РТРС

Опљачкана "Маракана"

Полиција у Рио де Жанеиру објавила је да истражује крађу неколико ствари са можда најпознатијег фудбалског стадиона на свијету - "Маракане".
"Маракана" у Рио де Жанеиру (Фото: keywordsuggest.org) -
"Маракана" у Рио де Жанеиру (Фото: keywordsuggest.org)

Полиција је саопштила да су украдене двије бронзане бисте, два телевизора и дио бакарног цријева. Једна од бисти је она новинара Марија Фиља, човјека по коме је стадион званично назван.

На "Маракани" је 2014. године одиграна финална утакмица Свјетског првенства, а у августу 2016. одржана је церемонија отварања Олимпијских игара. У децембру је на њој одигран један пријатељски сусрет, што је посљедња утакмица играна на њему.

Бразилски лист О Глобо имао је приступ стадиону и објавио је фотографије на којима се виде ишчупана сједишта, спржена трава која није заливана и боја како се скида са унутрашњих зидова.

Администратор стадиона, бразилски конгломерат Одебрехт, жели да га врати држави Рио. Обје те инстанце имале су много проблема са корупцијским скандалима и економском кризом.

Челници Фудбалског савеза Рио де Жанеира састаће се сљедеће недјеље с клубовима из Рија. Очекује се да ће изразити намјеру државних власти да интервенишу, али то ће тешко бити могуће, јер је регионална власт прогласила "финансијску штету", због чега јавним радницима мјесецима касне плате.

Извор: РТС