latinica  ћирилица
11/01/2017 |  18:36 | Аутор: РТРС

Дрецун: Велика опасност од терористичких акција на Космету

Предсједник Одбора Народне скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да је опасност од извођења терористичких акција на Косову и Метохији велика и да очекује да ће у наредном периоду расти притисци на тамошње Србе, посебно имајући у виду хапшење Рамуша Харадинаја.
Милован Дрецун - Фото: ТАНЈУГ
Милован ДрецунФото: ТАНЈУГ

- Политичка ситуација је релативно стабилна упркос појединим политичким тензијама које су присутне, али је безбедносна ситуација осетљива и показује тендецнију погоршања. Присуство радикалних исламиста на Космету је значајно и наше надлежне службе процењују да је опасност од извођења терористичких акција висока - истакао је Дрецун након вишечасовне сједнице Одбора.

Сједници Одбора су присуствовали припадници МУП, БИА, ВОА, ВБА и Канцеларије за Косово и Метохију који су информисали чланове Одбора о актуелној политичкој и безбједносној ситуацији на Космету.

Један од команданата ОВК Рамуш Харадинај ухапшен је 4. јануара у Француској по потјерници Србије и њему је одређен притвор док Србија не достави захтјев за изручење.

Тужилаштво Србије за ратне злочине Харадинаја терети да је одговоран као наредбодавац, али и као непосредни починилац 63 убиства.

Извор: СРНА