latinica  ћирилица
11/01/2017 |  17:50 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Јоксимовић: Србија не одустаје од својих легитимних захтјева

Министар за евроинтеграције Србије Јадранка Јоксимовић изјавила је у Бриселу да Србија неће одустати од својих легитимних захтјева у случају Рамуша Харадинаја и поручила да аргумент насиља не доприноси добрим односима.
Јадранка Јоксимовић - Фото: СРНА
Јадранка ЈоксимовићФото: СРНА

Она је истакла да је Србија подигла мјере обезбјеђења због најава да би албански националисти могли да нападну амбасаде Србије.

"Аргумент насиља није валидан за неке озбиљне државе и не представља европски стандард. Србија се на тај начин не понаша, али сигурно нећемо одустати од наших легитимних захтјева. Зна се шта је владавина права, зна се шта су ратни злочини", рекла је Јоксимовићева.

Према њеним ријечима, насиље не доприноси добрим односима и није нешто што би требало да буде политика рјешавања проблема, преносе београдски медији.

"Зна се шта је законодавни оквир, шта су домети европског права, зна се и за шта је господин Харадинај оптужен и ми ћемо поступати у складу са нашим законима. Србија и на тај начин показује да је одговорна према себи и према својим грађанима", рекла је Јоксимовићева

Извор: Срна