latinica  ћирилица
11/01/2017 |  16:52 ⇒ 16:53 | Аутор: РТРС

Иванић поручио Инцку - Извињење или прекид комуникације

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је данас да не види разлог да као члан Предсједништва БиХ из Републике Српске настави комуникацију са високим представником Валентином Инцком, уколико се он не извини за изјаву у којој је у исти контекст ставио Републику Српску и НДХ."
Младен Иванић (фото: Дејан Божић/Promo/blic.rs) -
Младен Иванић (фото: Дејан Божић/Promo/blic.rs)

Инцкова изјава једна је од најгнуснијих које смо могли да чујемо од особе која представља међународну заједницу у БиХ", рекао је Иванић и истакао да је задатак високог представника да чува Дејтонски мировни споразум, тиме и Републику Српску, а не да је пореди са НДХ.

Наводећи да би високи представник требало да чува мир, Иванић је констатовао да се Инцко оваквом изјавом само придружио салви ружних ријечи које су протеклих дана могле да се виде углавном на бошњачким порталима и друштвеним мрежама.

"Ово је увреда не само за Србе, Републику Српску и све њене становнике, већ за све људе у БиХ који желе мир и стабилност и којима је доста конфликта", упозорио је Иванић.

Уколико Инцко остане при овој изјави, Иванић је рекао да не види разлог да као члан Предсједништва БиХ из Републике Српске даље има са њим било какву комуникацију.

"Поређењем Републике Српске и НДХ Инцко је `срозао` сав ауторитет. Уколико се не извини, не видим сврху даље комуникације", закључио је Иванић.

Извор: Срна