latinica  ћирилица
11/01/2017 |  14:43 | Аутор: РТРС

Вучић: Пораз на предсjедничким изборима значио би мој одлазак

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да би пораз кандидата СНС на предсједничким изборима значио његов одлазак са функције шефа Владе.
Александар Вучић на конференцији за новинаре - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић на конференцији за новинареФото: ТАНЈУГ

"Нема никакве сумње да пораз на предсједничким изборима не мора да значи одлазак свих министара или промјену структуре политичких странака у влади, али свакако значи мој одлазак", закључио је Вучић, који се налази у вишедневној посјети Индији.

Премијер Александар Вучић је раније изјавио је да су предсједнички избори питање опредјељивања Србије којим ће путем ићи у будућности.

Како је тада навео, уколико побиједе “они који су већ побиједили – Јанковић, Јеремић, Шешељ – то ће имати значајне посљедице за будућност“.

"То значи да људи желе промјену политике и да сматрају да ово што ми радимо није добро. Не мислим да је то тако, мислим да би тако нешто било погубно, али у вољу народа никада не бих улазио“, рекао је Вучић.

Осим тога, он је тада истакао да би кохабитација значила да би предсједник “свакога дана нешто звоцао, имао сва права и никакве обавезе“.

"Влада док ради, тај неко би сједио, а Николић то никада није радио, и свакога дана би нешто звоцао. Имао би сва права, никакве обавезе. Питам вас, а шта су урадили ти што критикују? Треба нам неко ко ће да ради са владом, у мрцварењу земље не желим да учествујем“, навео је Вучић.

Извор: Танјуг