latinica  ћирилица
11/01/2017 |  12:51 | Аутор: РТРС

Зимоњић: Желим нову "салатару"

Вршилац дужности селектор тениске репрезентације Србије Ненад Зимоњић жели да поново са Србијом освоји Дејвис куп.
 - Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

"Циљ у Дејвис купу је јасан. Желим да поново освојимо "салатару". Вјерујем да у најјачем саставу можемо сваког да побиједимо, без обира на подлогу и да ли играмо код куће или у гостима. Наравно, најважније је да играчи буду здрави. Имамо одличну атмосферу у тиму, дуго година смо сви заједно, и даћемо све од себе почев од тог сусрета са Русима, па у сваком наредном дуелу", рекао је Зимоњић.

Први меч на ком ће Зимоњић да води Дејвис куп репрезентацију Србије биће одржан од 5. до 7. фебруара против Русије у Спортском центру Чаир у Нишу.

"Још је рано да кажем са којим ћемо тимом у фебруару изаћи на терен, а коначну одлуку донијећу одмах послије Аустралијан опена, мада до 24. јануара требало би да пријавим екипу", рекао је Зимоњић.

Зимоњић је открио и шири списак играча на које рачуна, као и дио стручног штаба.

"Имаћу двојицу тениских тренера у репрезентацији. То ће бити Душан Вемић и Јован Савић, који ће бити од велике помоћи како бисмо све ускладили. Репрезентацију ћемо чинити: (Новак) Ђоковић, (Виктор) Троицки, (Душан) Лајовић, (Јанко) Типсаревић, (Филип) Крајиновић, и ја. На ширем списку ће бити (Ласло) Ђере, (Марко) Тепавац, (Никола) Милојевић, (Миљан) Зекић, (Пеђа) Крстин, (Миомир) Кецмановић и (Илија) Бозољац. Састав ће зависити од тренутне форме, резултата, подлоге, као и распореда турнира који играчи имају", рекао је вршилац дужности селектора.

Зимонић је већ био играч-селектор двије године, тако да ова улога није нова за њега.

"Био сам на селекторском мјесту у Дејвис купу, али и када смо учествовали на екипном такмичењу у Диселдорфу више пута. То искуство ће ми сигурно пуно помоћи. Драго ми је да имам подршку и повјерење од свих репрезентативаца. Имам пуно искуства и јако добро познајем наше играче, што ће бити од великог значаја за наше даље успјехе", рекао је Зимоњић.

Зимоњић ће упоредо играти на АТП туру и обављаће улогу селектора, а такође, биће и играч у националном тиму, по потреби.

"Играћу и даље на АТП туру, ако буде потребно у неким мечевима одиграћу дубл за репрезентацију. Уосталом, зато сам и прихватио функцију играч-селектор. Биће тешко у неким ситуацијама, али ћу свакако радити оно што је најбоље за тим", закључио је Зимоњић.

Извор: Б92