X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
11/01/2017 |  12:21 ⇒ 12:21 | Аутор: РТРС

"Обама је кукавица - спасио је Вол стрит и уништио Сендерса"

Барак Обама је изневјерио наде Американаца - он је 2009. године спасио Вол стрит, људи су убијани америчким беспилотним летјелицама, појачана је расна сегрегација у САД, а за вријеме његовог мандата депортовано је 2,5 милиона људи, пише "Гардијан".
Гардијан - Фото: Гардиан
ГардијанФото: Гардиан

Аутор текста Корнел Вест, професор јавне филозофије на Харварду, истиче да је Обамина администрацја прво тврдила да није било убијених цивила у нападима беспилотних летјелица.

"Онда су нам рекли да их је убијено неколико. Потом, `можда и 65`. Али, када је убијен један амерички цивил, одмах је организована прес-конференција и додијељена финансијска компензација", наводи Вест.

Он напомиње да су током протеста против убијања црних младића /случајеви са бијелим полицајцима/ у затвор послате групе демонстраната које су указивале на те злочине.

Едвард Сноуден и други који су открили истину демонизовани су, а злочини које су разоткрили уопште нису помињани, наводи аутор и истиче да медији због тога нису прозивали Обаму.

"Умјесто тога, добро плаћени говорници су га хвалили. Већина црних гласноговорника бранила је његову тишину и злочине у име расног симболизма и властитих каријера", тврди Вест за "Гардијан".

Он сматра да су Обамин недостатак храбрости да се суочи са криминалцима из Вол стрита и напади беспилотним летјелицама довели до пораста десног популизма у САД и исламистичких побуна на Блиском истоку.

"Берни Сендерс покушао је да створи `лијеви популизам`, али су га уништили Хилари Клинтон и Барак Обама у намјештеним предизборима Демократске странке", пише Вест.

Извор: СРНА