latinica  ћирилица
11/01/2017 |  09:29 | Аутор: РТРС

Влајки: Потребно чвршће јединство у одбрани Републике

Универзитетски професор Емил Влајки упозорио је да "међународна заједница" са Бошњацима жели да докрајчи Републику Српску и поручио да је, с обзиром на ниво опасности, неопходно много чвршће политичко јединство истакнутих личности јавног живота Српске у одбрани темељних вриједности Републике.
Емил Влајки - Фото: СРНА
Емил ВлајкиФото: СРНА

Влајки је истакао да је Република Српска у опасности, јер су "хорде зла" самозване "међународне заједнице", која скупа са Бошњацима руши Српску, одлучиле да је докрајче најжешћом офанзивом након Дејтона.

"Сви који су наивно мислили да Српској више не пријети спољна опасност и да је `обојена револуција` нестварни производ политичких параноика, грубо су се преварили", навео је Влајки у отвореном писму Народној скупштини Републике Српске и свим политичким странкама.

Он је истакао да у прилог томе говори чињеница да руски лист "Комерсант", који је прозападно оријентисан, тврди да инсистирање предсједника Републике Српске Милорада Додика на враћање Српске на изворни Дејтон из 1995. године значи увлачење Русије у трећи свјетски рат, као и да се у БиХ најављује истрага о "недозвољеном" присуству Трећег пјешадијског пука прослави Дана Републике Српске.

"НАТО, грубо се мијешајући у послове једне, како се тврди, суверене земље, поред високог представника, постаје тумач Устава БиХ и тражи кривичну одговорност оних који су дозволили да Трећи пјешадијски пук Оружаних снага БиХ присуствује овој прослави, а високи представник у БиХ Валентин Инцко тешко вријеђајући српски народ, пореди Дан Републике Српске са даном настанка усташке НДХ", напоменуо је Влајки.

Он тврди да је јасно да ова офанзива "међународне заједнице" у сагласности и координацији са неким бошњачким елитама има за циљ фактичко уништење Српске и увођење шеријата у цијелој БиХ.

"Јасно је да ове снаге зла мисле да ће обарањем Додика постићи претходно назначени циљ. Али се ови зликовци варају у нечему. Додик није једини патриота, иако је у овом часу најистуренији у погледу борбе Српске против колонијалног протектората БиХ и, посебно, у одбрану српства инсистирањем на изворном Дејтону. У посљедње вријеме, истакнуте личности јавног живота Српске показале су висок степен политичког јединства када се радило о одбрани темељних вриједности Републике. Ипак, то јединство мора, с обзиром на ниво опасности, бити далеко чвршће и организованије", поручио је Влајки.

Он је нагласио да терет постојеће борбе не смије искључиво пасти на низ истакнутих појединаца: Додика, предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића, замјеника министра одбране БиХ Бориса Јеринића и осталих, те да политичке партије морају престати са међусобним оптуживањем на темама као што су издаја, криминал и слично.

Према његовим ријечима, Народна скупштина Српске мора хитно заказати посебну сједницу и изабрати "Кризни штаб" састављен од свих политичких субјеката који ће перманентно засједати и јединствено дјеловати против свих спољних рушилаца Српске укључујући и исказане, агресивне фундаменталистичке бошњачке елите.

Влајки је додао да би било добро када би медији, у исте сврхе, направили ад хок координационо тијело и јединствено дјеловали.

Извор: СРНА