latinica  ћирилица
11/01/2017 |  08:03 | Аутор: РТРС

Хладно са слабим снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити хладно вријеме са слабим снијегом, углавном у западним и сјеверним крајевима.
Снијег, сусњежица (фото: Анадолија) -
Снијег, сусњежица (фото: Анадолија)

Током дана очекује се дјелимично кидање облачности и постепен престанак снијега, а поподне и разведравање са сунчаним интервалима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб претежно западни вјетар, на југу слаба бура, до ће током дана бити промјењив.

Највиша дневна температура ваздуха од минус осам до минус три, на југу до два, а на планинама око минус 13 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос слаб снијег пада у сјеверним, сјеверноисточним и сјеверозападним крајевима, као и на југоистоку Херцеговине.

Соколац је јутрос са минус 22 степена био најхладнији у 7.00 часова, на Хан Пијеску и у Купресу измјерено је минус 21 степен, а у Кнежеву минус 20.

На Чемерну, Бјелашници, у Калиновику, Котор Варошу, Фочи, Дринићу Бугојну, Дрвару, Горажду, на Иван-седлу било је минус 18, у Мркоњић Граду, Источном Сарајеву, Сарајеву, Рудом и Зеници минус 17, на Мањачи, у Шипову и Вишеграду минус 16, на Козари, у Крупи на Врбасу, Сребрници и Ливну минус 15, у Јајцу и Рибнику минус 14, у Бањалуци, Приједору, Невесињу, Гацку и Санском Мосту минус 13, у Новом Граду, Крупи на Уни, Бихаћу и Тузли минус 12, у Добоју, Српцу и Градачцу минус 11, а у Бијељини, Зворнику, Угљевику, Броду и Градишци минус 10.

У Требињу и Мостару јутрос у 7.00 часова измјерено је минус пет, у Неуму и Стоцу минус четири степена Целзијусова.

У протекла 24 часа највише падавина било је у Бијељини, Добоју, Градишци, Сребреници, на Хан Пијеску, у Српцу и на Сокоцу.

У Калиновику висина сњежног покривача јутрос износи 40 центиметара, на Хан Пијеску 38, на Чемерну 37, у Сребреници 24, у Дринићу 22, на Козари 21, на Сокоцу 20, у Невесињу 17, у Мркоњић Граду, Гацку и Рудом 16, у Шипову 14, у Бијељини и Добоју 13, у Фочи и Рибнику 12, у Бањалуци 11, а у Зворнику 10 центиметара.

Извор: СРНА