latinica  ћирилица
10/01/2017 |  17:17 | Аутор: РТРС

Понуда Српске на сајму туризма у Бечу

Представништво Републике Српске у Аустрији учестоваће на Сајму туризма "Одмори" у Бечу који почиње 12. јануара, а окупља око 850 излагача из 80 земаља, рекао је Срни шеф Представништва Младен Филиповић.
Беч - Трг Грабен   (Фото: wikipedia.org, Gryffindor) -
Беч - Трг Грабен (Фото: wikipedia.org, Gryffindor)


Филиповић је навео да ће на штанду Представништва своје понуде представити Туристичка организација Републике Српске, подручне туристичке организације Бањалука и Приједор, те Здравствено-туристички центар "Бања Врућица" из Теслића, као и агент Туристичке агенције "Флај флај тревл" из Србије.

Према његовим ријечима, посебан акценат стављен је на туристичку понуду источног и југоисточног дијела Републике Српске, Требиња и Вишеграда, као и на авантуристички туризам.

"И ове године смо омогућили нашим туристичким организацијама да представе своју понуду и дају допринос промоцији Републике Српске на важном тржишту као што је аустријско", објаснио је Филиповић.

Он је оцијенио да Аустријанци све више препознају Републику Српску као значајну и интересантну туристичку дестинацију, према којој имају позитиван став.

Он је додао да се на Сајму туризма у Бечу, једном од највећих у централној Европи, очекује око 150.000 посјетилаца.

"Великом броју посјетилаца доприноси и то што је у исто вријеме у сали поред отворен и сајам аутомобила, те посјетиоци са једном картом могу ући на оба сајма", рекао је Филиповић.

Сајам туризма "Одмори" биће отворен до недјеље, 15. јануара.

Извор: Срна