latinica  ћирилица
10/01/2017 |  15:38 ⇒ 17:17 | Аутор: РТРС

Мали Илићи у новом дому прославили крсну славу (ВИДЕО)

Свети Стефан слави се и у породичном дому малих Илића, у Дубравицама код Братунца.
Илићи у новој кући славе славу - Фото: РТРС
Илићи у новој кући славе славуФото: РТРС

 Овим малим храбрим људима, уз помоћ наших гледалаца и Хуманитарне организације „Будимо људи“ прије двије године, саградили смо кућу, у којој су прославили своју крсну славу. Срећа, радост и осмјеси у новом породичном дому малих Илића.

Недељко, Бранко и Божана, иако без родитеља, према обичајима припремили су славску трпезу и тако наставили породичну традицију - да славе и поред тешке ситуације.

- Слави га цјело село, славила га је прије мајка и отац у старој кући. Наставили смо Светог Стефана да славимо у новој кући. Славићемо док год смо живи, каже Недељко.

Спремила су ова дјеца, како и доликује православном дому, крсни хљеб, пшеницу и богату трпезу.

- Дошла је тетка да нам помогне , спремили смо супу, сарму, прича Божана. Брат и ја смо пекли печеницу испред куће, жито смо освјештали у цркви, поносно каже Бранко.

Илићи славе Стефандан у новом породичном дому који је саграђен захваљујући гледаоцима Радио-телевизије РС, који су учествовали у хуманитарној акцији. О овој дјеци комшије и родбина имају само ријечи хвале.

На исти начин Илићи су прославили и божићне празнике. Гозбу и весеље настављају, јер много је оних који би да им честитају.