latinica  ћирилица
10/01/2017 |  14:21 ⇒ 22:52 | Аутор: РТРС

У сриједу претежно облачно са слабим снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ у сриједу се очекује веома хладно вријеме са слабим снијегом понегдје на западу и сјеверу.

Ујутро ће бити хладно са мразом, који ће бити јачи на истоку. Преовладаваће облачно и тмурно вријеме, а на западу и сјеверу падаће слаб снијег. Снијега може бити и понегдје на истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана доћи ће до дјелимичног раслојавања облачности и постепеног престанка падавина, према вечери дјелимично ће се разведрити, а биће и сунчаних интервала.

Јутарња температура ваздуха од минус 17 до минус 12, на планинама до минус 20, а на југу око минус шест степени. Највиша дневна температура од минус седам до минус два, на југу до два, а на планинама око минус 11 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а само понегдје било је слабог снијега.

Бјелашница је била најхладнија гдје је у 13.00 часова измјерен минус 21 степен. У Калиновику, Горажду и Купресу измјерено је минус 16, на Чемерну и Хан Пијеску минус 14, на Мањачи 13, на Козари, Иван-седлу, у Кнежеву и Челинцу минус 12, у Сребреници, Гацку и Градачцу минус 11 степени.

У Бијељини, Источном Сарајеву, Сарајеву, на Сокоцу, у Котор Варошу, Тузли и Зворнику било је минус десет, у Бањалуци, Невесињу, Крупи на Уни, Крупи на Врбасу и Бугојну минус девет, у Добоју, Рибнику, Јајцу, Ливну, Зеници и Санском Мосту минус осам, у Приједору, Новом Граду и Мркоњић Граду минус седам, у Бихаћу и Дрвару минус пет, у Билећи минус четири, у Мостару минус два, у Требињу минус један, а у Неуму и Стоцу нула степени.

Извор: СРНА