latinica  ћирилица
10/01/2017 |  13:56 ⇒ 17:09 | Аутор: РТРС

Станари: Свечана академија поводом Дана Републике (ВИДЕО, ФОТО)

Стабилна Република Српска гарант је стабилности локалних заједница,поручују са свечане академије поводом Дана РС у Станарима , најмлађој општини Српске. Свечана академија први пут одржана је у организацији и у просторијама новоформираног Центра за културу.
Станари - академија поводом Дана Републике Српске - Фото: СРНА
Станари - академија поводом Дана Републике СрпскеФото: СРНА

Превелику цијену Станари су платили да би били дио Републике Српске. То генерације које долазе не смију заборавити, поручено је на свечаној академији у најмлађој општини РС.

- 250 људи је дало живот за РС, ми РС нисмо добили декретом, добили смо с крвљу, људским животима да би били на своме, да би били слободни, истиче Душан Панић начелник општине Станари.

Основана прије непуне двије године општина Станари граби крупним корацима напријед, у чему има велику подршку републичких институција.

- Станари су у протеклом периоду показали да је пуни смисао добило оснивање општине ,сви грађани су осјетили корист, а у наредном периоду планирамо да крупним корацима идемо ка развоју наше општине, поручио је Горан Јеринић посланик у Народној скупштини Републике Српске из Станара

Ученици ОШ "Десанка Максимовић" (Фото: СРНА)

Допринос обиљежавању Дана Републике у Станарима дали су његови најмлађи становници ,основци. Жеље из Станара су јасне. Општина Станари у овој години има неколико капиталних пројеката и амбициозан буџет од скоро 9 милиона, који се највећим дијелом пуни из рудничких концесија и накнада по основу рада новоизграђене Термоелектране Станари,највеће енергетске инвестиције у региону.