latinica  ћирилица
08/01/2017 |  18:39 ⇒ 21:06 | Аутор: РТРС

Добојлије се смрзавале због квара у топлани (ВИДЕО)

Грађане Добоја у најхладнијем дијелу године изненадили су хладни радијатори. Због квара на котлу градске топлане, гријања ноћас и данас у пријеподневним часовима није било.
Радијатори - Фото: РТРС
РадијаториФото: РТРС

Котао је поправљен, а гријање грађанима Добоја пуштено је у поподневним часовима.

На минус 22 степена, поједини дијелови града од прошле ноћи били су без гријања. До квара је дошло на једном од котлова на којем су попуцали вентили.

Директор градске топлане Здравко Петровић каже да је један котао радио, те да град није био потпуно без топлотне енергије, али гријање јесте било умањено у односу када раде оба котла.

И најмања хаварија у градској топлани усред зиме код грађана изазива огорчење. Грађани су незадовољни због, како кажу, млаких радијатора, јер испаштају дјеца и старији.

Квар у топлани је саниран, котао напуњен и пуштен у рад, али ако потрају овако ниске температуре, кажу у топлани, нема гаранција да ће систем издржати.

Петровић каже да није могуће предвидјети када опет може доћи до хаварије, јер је топлана пројектована на минус 15, а јутрос је било минус 24 степена Целзијусова.

Упркос ниским температурама, у топлани истичу да нема потребе да грију 24 сата дневно, јер топла вода стигне до домова послије три сата ујутро, па нема бојазни од смрзавања.