latinica  ћирилица
08/01/2017 |  15:53 ⇒ 17:19 | Аутор: РТРС

Медији: Ђоковић одиграо сјајан меч

Новак Ђоковић одбраном титуле у Дохи почео је 2017. годину, а британски медији коментаришу да је одиграо сјајан меч са Ендијем Марејем.

Српски тенисер је у епском финалу савладао првог играча свијета са 6:3, 5:7, 6:4.

Био је ово 36. међусобни дуел двојице најбољих играча свијета и 25. побједа Ђоковића који је стигао и до 67. титуле у свом 96. финалу.

Дејли Мејл у први план ставља прекинут низ побједа Мареја, и додаје да је ово финале било сјајна увертира за први Грен слем сезоне, као и да је меч донио више користи Новаку, него штете Ендију.

Би-Би-Си у тексту под насловом  "Ђоковић побиједио Мареја у Дохи" наводи да Британца чека тежак изазов у одбрани првог мјеста на АТП листи, а да је прва наредна станица Аустралијан Опен.

Гардијан је истакао да је Ђоковић успио да прекине Марејев низ од 28 мечева без пораза у епском финалу у Дохи, као и да први рекет свијета никада није побиједио када би Србин освајао први сет.

Овај лист каже да је Ђоковићева побједа прави увод у одбрану трофеја у Мелбурну, као и простор за размишљање Мареја који је 25. пут поражен од Ђоковића у 36. међусобном окршају.

Мирор пише да се Мареј вратио послије сета заостатка и спасао три меч лопте, али је на крају подлегао игри српског тенисера, који је остао хладан у трећем сету занимљивог меча који је подгријао апетите навијача пред Мелбурн.

Извор: Агенције