latinica  ћирилица
08/01/2017 |  15:11 ⇒ 15:16 | Аутор: РТРС

Сребреница- Први пут организован пријем поводом Дана Републике

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић данас је, поводом Дана Републике Српске, организовао пријем за представнике привредног, културног и политичког живота ове општине.
Сребреница- Први пут организован пријем поводом Дана Републике - Фото: СРНА
Сребреница- Први пут организован пријем поводом Дана РепубликеФото: СРНА

Ово је први пут да начелник општине организује пријем и да се у Сребреници прославља Дан Републике Српске.

Претходно је у Спомен-соби погинулим српским борцима и цивилима положено цвијеће.

Цвијеће су, осим Грујичића, положиле делегације Скупштине општине, Борачке и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице, те неколико страначких делегација.

Обраћајући се на пријему, Грујичић је захвалио свим гостима на одзиву и навео да је ово нова страница у историји српског народа у Сребреници, гдје ће се и наредних година прослављати Дан Републике Српске.

"Упркос свим оспоравањима и пријетњама, јединство српског народа и његовог руководства показују да нико не може укинути и забранити обиљежавање Дана Републике Српске. Ако постоји заједнички циљ и слога свих, нико не може спријечити народ да обиљежава рођендан Републике Српске", истакао је Грујичић.

Он каже да је Сребреница најбољи примјер како се побјеђује када се Срби уједине.

"То се показало на посљедњим изборима када су се српске странке ујединиле и када сам као заједнички српски кандидат изабран за начелника општине иако се то сматрало немогућим. Осим тога, након 18 година, српске странке су освојиле и скупштинску већину, и то је омогућило да данас слободно обиљежавамо Дан Републике у овом мјесту, гдје су претходне општинске власти игнорисале обиљежавање тог датума", рекао је Грујичић.

Он је истакао да ће Дан Републике Српске у Сребреници вјечно бити прослављан, јер је ова општина поднијела огромне жртве за њено стварање и њени становници још трпе посљедице тих страдања.

Грујичић је подсјетио да се никада не смију заборавити огромне жртве које је српски народ дао за своју слободу и стварање Републике Српске, која је гарант опстанка Срба са лијеве стране Дрине, те да се о породицама погинулих мора водити посебна брига, као и њиховој дјеци.

Према његовим ријечима, у Сребреници ће у наредном периоду бити много промјена и инвестиција које ће довести до побољшања стања и изласка ове општине из реда изразито неразвијених.

Он је подсјетио на огромне природне ресусрсе којима ова општина располаже, наводећи да постоји интересовање инвеститора да се ти ресурси почну користити и да то доведе до отварања нових радних мјеста, побољшања стања и бољег живота свих грађана.

Грујичић каже да је вријеме да се и ова општина окрене будућности јер се показало да се од тужне и тешке прошлости, чиме су се скоро двије деценије бавиле претходне бошњачке власти, не може живјети и градити боља будућност и стандард становника.

Начелник општине Сребреница честитао је Дан Републике свим грађанима Сребренице и пожелио им срећу, мир и више разумијевања и сарадње ради лакшег остваривања заједничких интереса и равноправног живота у овој средини.

Извор: СРНА