latinica  ћирилица
07/01/2017 |  16:37 ⇒ 17:24 | Аутор: РТРС

Роналду Златна лопта, а Реал потпио Гранаду

Мадриђани су без и мало муке освојили бодове уписане и прије почетка "двобоја" са Гранадом, пунећи јој мрежу за рекорд - 5:0.

Прије почетка утакмице Кристијано Роналдо је добио Златну лопту, трофеј Франс фудбала за најбољег играча свијета у 2016. години.

Реал је сада, под командом Зинедина Зидана, на 39 мечева без пораза, чиме је изједначен прошлосезонски подвиг Барселоне под вођством Луиса Енрикеа.

За европског и свјетског шампиона нејаки, гости су примили четири гола за првих 30 минута игре, па заправо и могу да буду срећни што се у другом полувремену само Каземиро уписао на семафор.

Бразилац је, иначе, постао 20. стријелац Реала у овој сезони. Супарничке голмане нису савладали само тројица голмана и лијеви бек Коентрао.

Иско у 12. минуту, па у 31, у међувремену Бензема у 20. и Роналдо у 27. минуту су приредили публици на сунцем окупаном стадиону Сантјаго Бернабеу (71.184) пријатно суботње поподне. У наставку је још Каземиро (58) измамио аплауз слањем лопте у мрежу Гиљерма Очое, некад запаженог голмана мексичке репрезентације.

Посљедњи пораз тим Зинедина Зидана уписао је 6. априла прошле године када је поражен резултатом 2:0 од Волфсбруга у гостима у првој утакмици шеснаестине финала Лиге шампиона.

Барселона је у периоду од октобра 2015. до марта 2016. године такође повезала 39 узастопних утакмица без пораза у свим такмичењима и до данас била је једини шпански клуб којем је то пошло за руком.

Рачунајући најбољих пет лига Европе, најдужи низ без пораза у свим такмичењима забиљежио је Јувентус у сезони 2011/12. када је повезао 43 утакмице без пораза.

Добар знак за Реал је тај што је ово шести пут у историји клуба да сезону отвори са 16 утакмица без пораза у лиги. Претходних пет пута када је то чинио, Реал је на крају освојио Примеру.

Извор: Блиц