latinica  ћирилица
07/01/2017 |  14:26 ⇒ 20:41 | Аутор: РТРС

И у недјељу веома хладно

У Републици Српској и Федерацији БиХ и у недјељу ће бити веома хладно, са јаким мразом ујутру, а поподне на сјеверу и западу са слабим снијегом.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус 21 до минус 15 степени Целзијусових, на планинама и до минус 25 степени.

Највиша дневна температура биће од минус 12 до минус пет степени Целзијусових, на југу до минус два степена, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У Херцеговини и на планинама и даље ће дувати јака бура, а у осталим предјелима вјетар ће слабити и дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни.

На истоку је данас преовладавало умјерено до претежно облачно вријеме, понегдје са слабим снијегом. У осталим крајевима било је сунчано уз малу до умјерену облачност, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница минус 26 степени, Горажде минус 17, Иван-седло и Купрес минус 16, Соколац минус 15, Сарајево минус 13,  Сребреница минус 12, Бугојно, Ливно и Тузла минус 11, Бијељина и Градачац минус 10, Зворник минус девет, Бањалука, Бихаћ, Добој, Сански Мост и Зеница минус седам, Мостар, Приједор и Требиње минус шест, Чапљина минус четири и Неум минус три степена Целзијусова.

Извор: СРНА